Balık Pilakisi tarifi

Advertisemen
Balık Pilakisi tarifi

Malzemeler
2 adet palamut balığı
250 gr. zeytinyağı
500 gr. patates
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet soğan
1,5 limon
Yarım demet maydanoz
2 küçük baş kereviz
2 defne yaprağı
Tuz

Tarif
Soğan ve havuç ayıklanır.
Uzunlamasına ikişer parça­ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğra­nır.
2,5 desilitre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavru­lur.
Bir litre su konur.
Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kayna­tılır.
Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyu­larak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna­makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır.
Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır.
Limon sıkılır.
Birkaç taşım daha kaynatılır.
Servis tabağına konur, afiyet olsun...
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments