İmam Bayıldı tarifi

Advertisemen
İmam Bayıldı tarifi, nefis yemek tarifleri sunmaya devam ediyoruz...

Malzemeler
10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz

Tarif
Patlıcanların iki başı kesilir.
Kenarlarında ikişer san­timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur.
Soyulan kısım dörde kesilir.
Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek­letilir.
Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır.
Tepsiye dizilir. S
oğan ayrı bir kaba doğranır.
Kalan zeytinyağı hafifçe kav­rulur.
Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.
Do­mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir.
Pat­lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur.
Tuz, şeker, yarım limon sıkılır.
Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir.
Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments