Haytalya tarifi

Advertisemen
Malzemeler
1,5 su bardağı süt, ½ su bardağı su, 2 yemek kaşığı bal , 3 yemek kaşığı nişasta, ½ çay kaşığı dövülmüş damla sakızı, 1 tutam tuz

Şurup için; 4 su bardağı su, 3,5 su bardağı bal , ½ su bardağı gül suyu (arzuya göre), doğranmış mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, portakal, elma, armut), file şam fıstığı, file badem

Tarif
Şurup için; bal , su ve –istenirse gül suyunu- bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatın. Daha sona soğumaya bırakın.

Muhallebi için; Süt, bal , tuz ve damla sakızını bir tencerede karıştırarak kaynatın. Küçük bir kâsede nişasta ve suyu iyice ezdikten sonra, karıştırın ve kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi bir su ile ıslattığınız bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Biraz ılıdıktan sonra, buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra muhallebiyi küp, küp dilimleyin. Servis kâselerine, soğuyan şurup, meyveler ve küp şeklinde kestiğiniz muhallebiyi koyun ve karıştırın. File badem ve file şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments